öröm

2018.01.11. 18:52

Csökkent az internet áfája, nőtt a házasságok száma Kaposváron

Emelkedtek januártól a családtámogatások – ennek apropóján tartott sajtótájékoztatót csütörtökön Gelencsér Attila országgyűlési képviselő Gáspár András háromgyermekes családapa otthonában Kaposváron.

Gy. Zs.

Az országgyűlési képviselő arról is szólt, hogy míg a fejlett (OECD) országok átlagosan a GDP 2,5 százalékát fordítják családtámogatásra, addig hazánk ennek dupláját költi a családokra. Emlékeztetett: januártól nőtt a kétgyermekes családok adókedvezménye. Ez közel kétezer családot érinthet Kaposváron és környékén. Mint mondta, a négyszáz családot is meghaladhatja a választókörzetben azoknak a száma, akik éltek a családi otthonteremtési kedvezménnyel, vagyis csokot vettek igénybe.

Arról is szólt, hogy nő a házasságkötések száma Kaposváron és környékén, s hogy két évig jár a házasságkötési adókedvezmény. Az országgyűlési képviselő szerint megközelítőleg kétezer gyermek kap a somogyi megyeszékhelyen és környékén ingyenes tankönyvet és ingyenes étkezést. De sokat számíthat a családoknak az is, hogy öt százalékra csökkent januártól az internet áfája. – Ez az egész csomag a családalapítást, a családi otthonteremtést próbálja segíteni – fűzte hozzá Gelencsér Attila.

– Ami eszembe jut az elmúlt nyolc évet tekintve, az a biztonság – jegyezte meg Gáspár András. – Ez a legfontosabb gazdaságilag és társadalmilag is. A pedagógus hozzátette: többek között a közétkezés támogatása és az ingyenes tankönyv is sokat jelent családja számára.

Ezek is érdekelhetik