program

2018.01.30. 16:36

Ilyen lesz a farsangi kavalkád Kaposváron

Lesz dedaégetés, hagyományőrző csoportok felvonulása és természetesen Dorottyával is találkozhatnak az érdeklődők a kaposvári Farsangi Napokon. A somogyi megyeszékhely legrégebbi rendezvényére idén is színes programkínálattal készültek.

Góz Lilla

Fotókiállítással és Gáspár András tárlatával kezdődnek meg az idei Farsangi Napok Kaposváron- hangzott el a keddi sajtótájékoztatón. Szalay Lilla, az Együd Árpád Kulturális Központ igazgatója elmondta: a deákfarsang, és Csokonai Vitéz Mihály szobrának koszorúzása lesz a rendezvény első napján. Február másodikán este pedig Csokonai Vitéz Mihály: Karnyóné előadását láthatja a közönség. A bohózat a Független Színművészetért Alapítvány és a Manna közös produkciója, amelyre ingyenes a belépés, de regisztrációs jegy váltása szükséges.

Február harmadikán pedig délelőtt farsangi játszóházba várjak a gyerekeket, ahol lesz zajkeltő hangszerkészítés és kosárfonás, valamint babakészítés is. Délután a hagyományőrző csoportok felvonulását követően megérkezik Dorottya is, akinek továbbra is férjet keresnek. Kaposvár polgármestere, Szita Károly átadja neki a város kulcsát, majd a folklórműsorokat követően dedaégetés lesz, este pedig bál a Juhos és Somogy zenekar közreműködésével.

Február negyedike pedig a futásról szól, nyolcadik alkalommal rendezik meg a Farsangi Félmaratont.

– 2011 óta rendezzük meg a futóversenyt, amelyre idén rekordszámú nevezőt várunk – mondta el Jágerné Katona Zsuzsanna. A város kulturális referense hozzátette: az idei programsorozatot is Csokonai Dorottyája, valamint a somogyi néprajzi hagyományok felelevenítésén alapul. Közel ezren közreműködnek a három napos rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában