Helyi közélet

2018.02.27. 18:00

Esély Tábort alakít ki a segélyszervezet Kastélyosdombón

Hátrányos helyzetű gyermekek, fiatalok számára szervez fejlesztő és élmény foglalkozásokat az Ökumenikus Segélyszervezet.

Koszorus Rita

Az Ökumenikus Segélyszervezet az ország több pontján, így Somogy megyében is fejlesztéseket valósít meg összesen 650 millió forintból. A segélyszervezet a projekt keretében a Kastélyosdombói Szociális és Fejlesztő Központjában Esély Tábort alakít ki.

Itt hátrányos helyzetű gyermekek, fiatalok számára szerveznek fejlesztő és élmény foglalkozásokat, valamint Kastélyosdombón is lesz egy regionális raktárbázis az országos karitatív tevékenység kiterjesztésére.

A projekt célja ugyanis az, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet bővítse szolgáltatásait: javítsa a szakmai, valamint infrastrukturális feltételeket. Teszi ezt úgy, hogy közösségi pontokat fejleszt, valamint alakít ki és a humanitárius, karitatív feladatok ellátásához kötődő logisztikai és raktározási kapacitásokat bővít.

Az új régiós raktárbázisok kialakítása lehetővé teszi, hogy az ott élő hátrányos helyzetű családokat, illetve a természeti katasztrófák károsultjait a szervezet gyorsabban és hatékonyabban érje el, s a krízis helyzet kezelését a lehető legkorábbi időpontban megkezdje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában