megyei előrejelzés

2018.02.19. 06:40

Hideg időnk lesz, de a nap még kisüthet

Hideg, ködös reggelre ébredhetünk. Napközben vékonyodik a felhőzet, és ha szerencsén van, még a nap is kisüthet.

Sonline

Hétfőn reggel fagyos, párás, ködös idő a legvalószínűbb. Napközben vékonyodik, szakadozik a ködfelhőzet, és némi napsütésben is lehet bízni, de maradnak tartósan szürke, ködös tájak is. Kevéssel fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet, olvad. Éjjel ismét beborul az ég, majd hajnalban már mérsékelt havazás kezdődhet. Gyenge marad a légmozgás.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

hétfő reggel -3,

hétfő délután +2,

kedd reggel -1 fok körül alakul.

Hideg fronthatás várható. Előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés. Nőhet a szervezet görcskészsége, epilepsziás, illetve asztmatikus rohamok léphetnek fel, szívkoszorúér fájdalmak jelentkezhetnek. (forrás: met.hu)

És ahogy később lesz:

– Kedden előreláthatólag egy újabb mediterrán ciklon ér a térségbe, és hoz ebbe az országrészbe kezdetben várhatóan havazást, majd dél felől egyre inkább havas eső, esőt.

– Szerdán és csütörtökön borult időre, újra meg újra eleredő, térben és időben is változó erősségű és halmazállapotú csapadékra van kilátás. Itt többnyire havas eső, időszakosan eső, hó az esélyesebb.

– Pénteken – növekvő előrejelzési bizonytalansággal, de – várhatóan még mindig térségünkben marad a ciklon felhőzete. Tartósabb szünetekkel, de további, vegyes halmazállapotú csapadékkal, egyre inkább esővel számolhatunk.

– A hétvégére kezdődő lehűlés jelei körvonalazódnak. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában