megszámolták

2018.04.16. 18:34

Száz százalék – hengerelt a Fidesz-KDNP Somogyban is

A 106 egyéni választókerületből 91-ben a Fidesz-KDNP pártszövetség jelöltje nyert, 8-ban az MSZP-Párbeszéd szövetség, háromban a DK, 1-1-ben a Jobbik, az LMP, illetve az Együtt jelöltje szerzett mandátumot, valamint egy független jelölt is bejutott a parlamentbe.

Sonline

Befejeződött az április nyolcadikai országgyűlési választáson leadott szavazatok összeszámolása, így az összes választókerületben megszületett a nem hivatalos végeredmény.

A Somogy 1. választókerületben Gelencsér Attila (Fidesz-KDNP; 43,69 százalék, 19466 szavazat) nyert.

A Somogy 2. választókerületben Szászfalvi László (Fidesz-KDNP; 51.63 százalék; 20217 szavazat) kapta a legtöbb voksot.

A Somogy 3. választókerületben Móring József Attila (Fidesz-KDNP; 51,85 százalék; 21892 szavazat) gyűjtötte a legtöbb szavazatot.

A Somogy a 4. választókerületben Witzmann Mihály (Fidesz-KDNP; 51,11 százalék; 22920 szavazat) nyert.

A számokból kitűnik, Somogyban (is) totális győzelmet aratott a Fidesz-KDNP az országgyűlési választásokon. Witzmann Mihály például dupla annyi szavazatot gyűjtött, mint a második helyen végzett MSZP-Párbeszéd színeiben indult vetélytársa... De mind a négy somogyi választókerületről elmondható, minden kétséget kizáró győzelmet aratott a kormánypárti jelölt.

A 106 egyéni választókerületből 91-ben a Fidesz-KDNP pártszövetség jelöltje nyert, 8-ban az MSZP-Párbeszéd szövetség, háromban a DK, 1-1-ben a Jobbik, az LMP, illetve az Együtt jelöltje szerzett mandátumot, valamint egy független jelölt is bejutott a parlamentbe.

Országos listáról a Fidesz-KDNP 42, a Jobbik 25, az MSZP-Párbeszéd 12, az LMP 7, a DK 6 képviselőt küldhet az Országgyűlésbe. A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata pedig 1 kedvezményes mandátumhoz jutott.

Az új Országgyűlésben így a Fidesz-KDNP-nek összesen 133, a Jobbiknak 26, az MSZP-Párbeszédnek 20, a DK-nak 9, az LMP-nek 8, az Együttnek és a német önkormányzatnak 1-1 képviselője lesz, és 1 független jelölt is bejutott.

Kommentár

Végeredményben a végéhez értünk! Akkor is, ha néhány óráig még nem jogerős a 2018-as országgyűlési választások eredménye. Lenne mire szerénynek lenni, győzteseknek, veszteseknek egyaránt. Persze az őrkutyák még morognak. Őrzik a kaput! Ki a nemzetét, ki pedig a gazdájáét! „Vesztettél, pedig, drukkoltam neked” – mondta a műsorvezető a tv-ben...a Nekem Somogyország az első szlogennel kampányoló, messziről jött vesztes, – akit kétszeresen is megvert a somogyi nyertes – eképpen válaszolt: „Ennek az országnak erre a megfélemlített pozícióra van szüksége... Az emberek agya ki van mosva és a kimosott agyúak így nyilatkoznak.”

A Rózsadombról így látszik! S lehet, hogy a kimosott agyúak nem felejtenek? (A szerk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában