megnyitó

2018.06.21. 20:00

Hatezernél is több gyerek szállhat fel a Bárkára

Engedjétek be a barátságot a szívetekbe – erre bíztatta a Bárka Tábor lakóit Pápai Joci, énekes a Magyarországi Református Egyház eddigi legnagyobb táborának megnyitóján, Balatonszárszón, ahol az elkövetkező 4 évben 6500 gyermek pihenhet a szünidőben.

Kolumbán Tünde

Mi mást, mint az Özönvíz című számot szerették volna együtt énekelni Pápai Jocival az első Bárka Tábor résztvevői csütörtökön Balatonszárszón, a Református Egyház konferenciaközpontjában, ahol már most rengeteg, többségében hátrányos helyzetű gyermek élvezi a szünidőt. A reformátusok eddigi legjelentősebb tábora mostantól négy éven át sok ezer gyermeknek nyújt lehetőséget arra, hogy fejlődjenek, nyitottá és befogadóvá váljanak, és persze gondtalanul nyaralhassanak a Balaton-parton.

– Ez a tábor egy bárka, ami arra hív, hogy szeressétek egymást és egymás testvérei legyetek – fogalmazott Gér András, a Magyarországi Református Egyház Zsinati tanácsosa, miután a gyerekekkel megbeszélte, hogy a többségnek Noé bárkája a kedvenc bibliai története.

Az egyház 800 millió forintos támogatásból valósítja meg a programot, amelynek keretében már az idén 1700 gyereknek nyílik lehetősége arra, hogy 20 fős kortárs csoportokban vegyen részt többek között élménypedagógiai foglalkozásokon.

A Bárka Tábor fővédnöke, Pápai Joci gyermekkori emlékeit is megosztotta a táborozó gyerekkel. Arról mesélt nekik: annak ellenére, hogy hullámzó anyagi körülmények között egy cigánytelepen nőtt fel, már 4 éves korában tudta, hogy a zene lesz az útja, és azt sem bánja, hogy a sikerre egy fél életet kellett várnia. – Keressétek meg, hogy miben vagytok tehetségesek, ne adjátok fel az álmaitokat – szólt a közönségéhez Pápai Joci, akivel együtt játszottak és énekeltek a gyerekek.

Az elsősöktől a 11. évfolyamig tudnak részt venni a gyerekek a Bárka Táborokba – ezt már Illés Boglárka, az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára mondta, aki arról is beszélt, hogy a táborozó fiatalok több mint fele hátrányos illetve halmozottan hátrányos helyzetű családokból érkezik, ahol a szülőknek vagy nevelőszülőknek nem lenne lehetősége megteremteni az egyhetes Balaton-parti nyaralást.

A Bárka Táborok ugyanakkor a Református Egyház számára a segítség nyújtás mellett egyedülálló lehetőséget nyújtanak az Evangélium hirdetésére. Becze Orsolya, a táborok programvezetője szerint a Bárka egy olyan hely, amelyik mindenkit képes és be is akar fogadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában