plasztik kártya

2018.08.09. 11:30

„Átvertek minket” – milliókat buktak az üdülési jogon

Több milliót bukott egy kaposvári család az üdülési jogon, az ügyvéd szerint polgári peres eljárást kell indítani.

Marosi Gábor

Milliókat bukott el az üdülési jogon egy kaposvári család. Több mint 10 évvel ezelőtt vásároltak egy dobogómajori üdülési jogot, csaknem egymillió forintért. Ezért cserébe annyit kaptak, hogy évente egyszer hét napot eltölthettek egy Hévíz melletti apartmanban. A 99 évre szóló jogot azonban nem használta ki a család.

– Csak pár alkalommal mentünk el nyaralni – fogalmazott Borsi Istvánné. – Ezért akartunk megszabadulni az üdülési jogtól. Kerestünk egy közvetítőt, hogy adja el. Kért tőlünk 200 ezer forintot azért, hogy segítsen. Kifizettük, de nem tudta eladni. Aztán eltelt pár év és jelentkezett egy kft., hogy megveszi tőlünk az üdülési jogot.

– Aztán pénzt nem kaptunk, hanem a kft. elcserélte egy velencei üdülési jogra és még kért tőlünk több mint egymillió forintot, ebbe is belementünk – fogalmazott Borsi Istvánné. – Egy év múlva pedig egy másik cég hívott, hogy megveszi az üdülési jogot két és fél millióért. Nagyon megörültünk, hogy végre el tudjuk adni. Pénz helyett azonban egy plasztik kártyát kaptunk, amin kreditpontok voltak. Ezt vásárolhattuk volna le egy webáruházban, de az értéke jóval kevesebb mint a forintnak. Mi azonban pénzt szerettünk volna és nem pontokat. De mivel aláírtuk a látszólag jó szerződést, így most se pénzünk, se üdülési jogunk. Átvertek minket.

– Meg lehet támadni bíróság előtt ezt a szerződést – fogalmazott Fekete László. A kaposvári ügyvéd szerint polgári peres eljárást kell indítani és azt kérni a bíróságtól, hogy érvénytelenítsék a szerződést. – Ha ez sikerül, akkor a felperes visszakaphatja az üdülési jogát – tette hozzá Fekete László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában