elfogadás

2018.08.22. 18:02

Roma napot tartottak Nagyatádon

A helyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat ez évben is megrendezte a már hagyományos roma napját – mondta Ignácz János elnök.

Györke József

A turisztikai Központ udvarán felállított bográcsokban főtt a csirkés cigány lecsó, egy másikban pedig a pincepörkölt. A gyerekeket ugrálóvár és a rajzverseny kötötte le, amíg a felnőttek megbeszélték ügyes-bajos dolgaikat. Az ebédet követően cigány daloktól volt hangos a tér. Felléptek a táncos lábú „Bélavári Tűzmadarak” is. Érkeztek vendégek a helyiek mellett Kivadárról, Pálmajorból, Nagyberkiből és Bélavárról.

Ormai István polgármester elmondta, hogy sok gyerek van jelen. A jövőjüket mi készítjük elő. A mi felelősségünk a nevelésük. Kérte, tanítsák meg a cigány hagyományokat, ne feledjék el kultúrájukat. Az értékeink megőrzése is közös feladatunk. Kitért arra is, hogy fontosak a nemzetiségek. A többségi társadalom a nemzetiségekkel együtt lesz erős nemzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában