Hamis trafi

2019.06.12. 09:00

Kamerával riogatta az autósokat Somogyvárnál

 Olvasónk pünkösdvasárnap személyautójával a Balaton felé hajtott, amikor Somogyvárnál, a Besliahegyen egy ház hídján álló autóban egy kamerát vettek észre.

Koszorus Rita

Ebben még nem volt semmi különös, ám az autónak osztrák rendszáma volt. Visszatolattak, hogy jobban szemügyre vegyék a járművet, ekkor látták meg, hogy a kamera egy gumival volt felerősítve az ülésre. Ebből nyilvánvalóvá vált, hogy nem a rendőrök mértek az úton. Ám a többi autós nem állt meg, ezért bőszen villogtattak egymásnak, gondolván a rendőrök mérik a sebességet a 60-as táblánál.

Kiderítettük, hogy a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság nem helyez sebességmérőt civil autóba, ha mégis traffipaxolnak, azt csak saját tulajdonú kocsiból teszik, de semmiképpen sem osztrák rendszámú autóból.

Gyorsan eljutottunk Franz Hiller besliahegyi lakoshoz, akiről korábban már írtunk. Ő az, aki saját készítésű táblákkal, korábban az út mellett sétálva igyekezett lassításra bírni az autósokat. Elmondta: ő helyezte a kamerát az autójába. – Jogom van hozzá – mondta. – Tudom, hogy nem tölthetem fel a felvételeket az internetre és azt is, hogy nem látszódhat rendszám, illetve az utasok arca, a rendőrök tájékoztattak erről, amikor felkerestem őket. Csak meg akarom mutatni nekik, hogy milyen gyorsan mennek az autók.

Hozzátette: csak a biztonságos közlekedésre szeretné felhívni a figyelmet. Annak ellenére, hogy a rend őrei gyakori vendégek a szakaszon, nem érzi biztonságban magát a férfi.

A rendőrség megerősítette, hogy jogilag nem követ el vétséget a férfi azzal, hogy a saját hídján videókat készít. Egészen addig, amíg a közlekedést nem veszélyezteti.

A fotó illusztráció!

Ezek is érdekelhetik