Szenvedélyek napja

2019.06.27. 14:12

Kiutat mutatnak a függőségeinkből

 Drogtotó, önsegítő csoport, egészségügyi szűrések és kertmozi is várta az érdeklődőket a kilencedik szenvedélyek napján.

Koszorus R.

Meleg volt a helyzet a virtuális szabadulószobában, ahol az elhelyezett tárgyak alapján kellett rájönni a szoba lakójának függőségére.

A megoldás a számítógépes játékok volt, amely manapság – az internetfüggőséggel együtt – az egyik leggyakoribb probléma. Ezekkel kapcsolatban is információkat kaphattak a Kaposvári Bulisegély Szolgálatnál a Városligetben az érdeklődők.

– Szeretnénk felhívni a figyelmet a segítségkérési lehetőségekre azoknak, akik használók, vagy szeretnének többet megtudni a szenvedélyekről – mondta Kovács Gergely, az INDIT Közalapítvány Kaposvári Addiktológiai Központ intézményvezetője. – Az is fontos, hogy az elsődleges prevenció a családban történjen, hiszen egy elfogadó közegben könnyebb beszélni a szenvedélyeinkről.

Hozzátette: Kaposváron elsődleges, hogy a dizájnerdrogok és az alkohol rabságában élnek klienseik, de az internetfüggőség is egyre aggasztóbb probléma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában