gazdák hétvégéje

2019.09.16. 18:25

Huszonötezer embert vonzott a KÁN

Három nap alatt mintegy 25 ezer embert vonzott a megújult XIII. Kaposvári Állattenyésztési Napok, amelyet az idén már önállóan szervezett meg a Kaposvári Egyetem.

Harsányi Miklós

A korábbinál több családi program várta az érdeklődőket, s hatalmas sikert aratott a Mesetérkép, amelynek útvonalát két és fél ezer gyermek járta végig.

– Telt házas szakmai programokat hozott az idei KÁN, a hét konferencia több mint 1700 szakember vonzott – összegzett hétfőn Báthory Gyöngyvér, a Kaposvár Egyetem szóvivője. – A rendezvényeken olyan problémák megoldási lehetőségeiről tanácskoztak, mint a gyógyszermentes állati termék előállítása érdekében fejlesztendő takarmányozási stratégiák és a sertéstartás jelenlegi állategészségügyi kihívásai is.

A tejtermelésben alkalmazott automatizált technológiákon kívül és a tógazdasági haltermelés új eredményeiről is szó esett. A XIII. Kaposvári Állattenyésztési Napok egyik legnagyobb újítása az Élményliget volt: a látogatók megismerhették őseink életmódját, kultúráját. Solymász, pákász, agár és íjászbemutató is volt, kiemelt szerepet kapott a vadgasztronómia. S olyan országosan is ismert előadók léptek fel, mint az Alma Együttes, az Apacuka Zenekar vagy a Szomszéd Néni Produkciós Iroda. A családok kényelmét szolgálta, hogy idén először online lehetett jegyet váltani a kiállításra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában