Időjárás

2019.09.10. 07:00

Nyugodt, kellemes, őszi időre számíthatunk

Somogy megyében, hétfőn hidegfront halad át és okoz változékony időjárást.

Sonline

Nyugat felől, reggel ismét nagyobb területen növekszik meg a felhőzet, záporok, zivatarok érkezése, majd csendesedő eső várható. Itt-ott heves zivatar is előfordulhat. A délelőtt második felében már felszakadozik, csökken a felhőzet, délután egyre nagyobb területen kisüthet a nap is. Átmenetileg megerősödik az északnyugati szél, de délutánra már mérséklődik. Éjszaka kevés felhő, eseménytelen idő valószínű. Párás, foltokban ködös és kifejezetten hideg lesz a hajnal.

Kedden nyugodt, kellemes, őszi idő alakul ki. A hajnali párásság, ködfoltok, mérsékelt ködfelhőzet eloszlik, és szűrt napsütéses idő alakul ki. A nap folyamán térben és időben is változó vastagságú, de többnyire áttetsző, szakadozott felhőréteg szűrheti a nap sugarait. Csapadék nem várható. Éjszaka nyugodt, szélcsendes, derült, de párásodó, helyenként ködös, ködfelhős idő a legvalószínűbb. Gyorsan hűl a levegő, hideg lehet a hajnal.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

kedd reggel 11,

kedd délután 22,

szerda reggel 12 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szerdán és csütörtökön változó, olykor meg-megvastagodó felhőzet melletti szűrt napsütéses, melegedő idő alakul ki, reggelenként átmeneti ködfoltokkal. Csütörtök délelőtt várható több és tartósabb felhőzet, az északi, északnyugati határvidéken előfordulhat futó zápor is. Jelentős csapadék nem valószínű.

- Pénteken kissé élénkebb északi szél mellett derült ég a legvalószínűbb. Tovább melegszik, délkeleten nyáriasan meleg idő ígérkezik.

- Előreláthatólag a hétvégén már átmeneti, de erősebben felhős időszakok zavarják meg térben eltérő időszakokban a napsütést. Az évszakos átlag köré csökken a hőmérséklet. Számottevő eső továbbra sem valószínű, bár egy-egy futó zápor előfordulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában