fejlődés

2019.10.06. 15:30

Spórolhatnak a milliós fejlesztéssel

Teljesen megújult és kibővült a fonyódi óvoda és bölcsőde épülete.

Marosi Gábor

Fotó: TIBOR KOVACS

A csaknem kilencven millió forintos támogatásból kicserélték az elektromos hálózatot, a padlóburkolatot, korszerűsítették a fűtést és hőszigetelték az intézményt. Az épület északi szárnyában új helyiségeket, irodát és raktárat alakítottak ki, valamint egy tornateremmel és egy új bölcsődei csoportszobával is bővült az épület.

Egy másik pályázatnak köszönhetően százötven millió forintból energetikailag is megújult az óvoda és a bölcsőde. Az épület tetejére körülbelül kilencven napelemet szereltek fel, emellett a rosszul szigetelő külső nyílászárókat kicserélték, a tetőt valamint a külső lábazatot és homlokzatot pedig hőszigetelték. Az elavult kazánszerkezetet modernizálták és korszerűsítették a meleg vizes rendszert. Az energetikai fejlesztésnek köszönhetően jelentősen csökken a fűtésre felhasznált földgáz mennyisége, így a kiadások is mérséklődnek majd. A napelemes rendszerrel pedig jelentős elektromos áram megtakarítás érhetnek el az intézményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában