lehetőségek

2019.11.29. 21:00

Milliókat hozhat a foglalkoztatóknak a paktum

Több százmillió forint áll még a foglalkoztatók rendelkezésére – ezzel a jó hírrel érkezett kaposvári foglalkoztatási paktum szerdai nyilvános fórumára Szabó Zoltán projektmenedzser, a Kaposvári Városfejlesztési Nonprofit Kft ügyvezetője.

K. G.

Több mint két éve indult a program, eddig majdnem 400 álláskeresőt vontak be a foglalkoztatásba, és 210 foglalkoztatóval kerültek kapcsolatba. Kezdetben 21 szervezettel és munkaadóval indították el a projektet, de azóta az együttműködő partnereik létszáma megtízszereződött. Fél év alatt 108-110 foglalkoztatót keresnek fel a koordinátorok, az álláskeresőkkel pedig mentorok foglalkoznak. Döntően a mikro- és kisvállalkozások szívják fel a munkanélkülieket az utóbbi időszakban.

A nyilvános fórumot azért rendezték, hogy minél többen tudjanak arról, hogy a program még 2021 júniusáig folytatódik, és a hátralévő bő másfél évben a támogatások csapódjanak le a foglalkoztatóknál. A cégek többsége már tudja: forint áll a házhoz a paktummal, hiszen ha felvesznek egy munkanélkülit, hat hónapig akár 100 száz százalékban támogatást kapnak a bérére és járulékára, felső plafonként a mindenkori minimálbér másfélszeresét megjelölve. Átlag 207 ezer forint körüli összegek mozognak így. A paktum 110 munkakörben segített elhelyezkedni a betanított munkástól az állatorvosi asszisztensig. Az inaktív álláskeresőket is felkarolják. Sokan már támogatás nélkül helyezkednek el, de a mentorok hatására.

A cél az, hogy megteremtsük a közgazdasági értelemben vett teljes foglalkoztatottságot, ettől nem vagyunk messze, mondta Borhi Zsombor alpolgármester a fórumon. Azonban még vannak, akik nem találták meg a számukra megfelelő munkahelyet, őket képzésekkel fogják segíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában