árgus szemek

2020.01.23. 11:30

Civil rendőrségi autóból nézik, ki mobilozik vezetés közben is

Télen is mérnek civil rendőrségi autókból, úgy tudjuk, a megyeszékhelyen és környékén legalább két ilyen gépkocsit használnak.

Harsányi Miklós

Vajda Eszter, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: Az ellenőrzéseket videókamerával, illetve videófelvétel készítésére alkalmas sebesség-ellenőrzővel felszerelt civil szolgálati gépkocsival hajtják végre.

Elsősorban azokat a járművezetőket szűrik ki a forgalomból, akik figyelmen kívül hagyják a záróvonalat, illetve a kötelező haladási irányt, tilos jelzésen haladnak át, nem használják a biztonsági övet vagy kézben tartott mobilt használnak vezetés közben. Ha más szabálytalanságot vesznek észre, akkor is intézkednek.

– A kollégák a szabálysértés észlelésekor megállítják az autóvezetőt és a helyszínen eljárnak vele szemben – közölte Vajda Eszter. Hozzátette: az úgynevezett finn módszeres ellenőrzést a kollégái folyamatosan végzik, más-más helyszíneken a megye egész területén, a hét eltérő napjain és különböző napszakokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában