festett hegycsúcs

2020.04.26. 11:04

Kaposvári ötlet nyomán, magyar trikolorban fürdött a hegy

Kaposvári közbenjárásra festették meg a magyar nemzeti lobogó színeivel a Matterhornt, az Alpok hetedik legmagasabb hegycsúcsát.

Koszorus Rita

Fotó: MICHAEL PORTMANN

Zaccomer Ádám ötlete nyomán valósulhatott meg a nem mindennapi magyar fényjáték Svájc felett 4478 méter magasságban.

– Többször jártam Zermattban, azóta követem a turisztikai hivatal közösségi oldalát – mondta lapunknak a kaposvári fiatalember. – Láttam a képeket a nemzetek „megfestett” díszített hegycsúcsról, először azt hittem photoshop. Aztán kiderült, hogy ez valódi fényfestés lézerrel.

Egymás után vetítették ki a koronavírus járvánnyal érintett országok zászlóit a svájciak, hogy így fejezzék ki szolidaritásukat. Ekkor jött az isteni szikra Ádámnak.

– Múlt pénteken írtam nekik egy üzenetet, hogy mi lenne, ha a magyar zászlót is kivetítenék – mesélte Zaccomer Ádám. – Jött a válasz is, hogy átgondolják, majd utólag értesültem róla, hogy még aznap este a magyar zászlóval festették meg a Matterhornt.

Ádám hozzátette: nem is sejtette, hogy ilyen gyorsan átgondolják kérését és még aznap teljesítik. Végül örömmel nézte a fotókat és a webkamerák felvételeit a magyar zászló színeiben úszó hegycsúcsról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában