Járványügy Somogyban

2020.04.12. 09:00

Nem kezdik el a termelést, további pihenőre kényszerülnek húsvét után

Húsvét után mégsem kezdik el a termelést a Kapos Atlas Kft.-nél. A koronavírus-járvány miatt lépett hatályba a rendelkezés, s az eredetileg tervezett két héttel szemben összesen négy hétig áll a munka a vállalatnál. Most kibővítették a biztonsági szabályzatot.

Harsányi Miklós

Horváth Árpád ügyvezető igazgató elmondta: a dolgozók április 20-án állnak újra munkába. A tervek szerint áprilistól egészen július végéig négynapos munkarendben foglalkoztatják a cég alkalmazottait.

– A megrendelésállományunk 20 százalékkal csökkent – hangsúlyozta az ügyvezető igazgató. – Ez közel hárommillió euró, átszámítva több mint egymilliárd forint bevételkiesést okoz a cégünknek. Döntően exportra dolgoztunk, ám a koronavírus-fertőzés következtében a négy nagy külföldi vevőnknél is egy hónapra leállt a termelés. A négyheti kiesést mindenki megérzi. Azzal számolunk: talán októberig felfut majd nálunk annyira a munka, hogy elérjük a járvány előtti termelési szint 95 százalékát.

A Kapos Atlasnál jövő szerdán 660 szájmaszkot vesznek át.

Valamennyi munkatársuk fejenként két maszkhoz jut. Ezen kívül csaknem 400 liter kézfertőtlenítő szert rendeltek, s több száz pár egyszer használatos gumikesztyűt is vásárolnak. Újdonság, hogy a biztonság érdekében a napi munkahelyi szünetet ezután különböző időpontokban vehetik ki a dolgozók, így elkerülhető a nagyobb csoportosulás. Az alkalmazottak reggel 8 percet kapnak, később 10, illetve 20 percet. A cég területén mindenki számára kötelező lesz a szájmaszk viselése, s a dohányosok figyelmét már jó előre felhívták, hogy a kijelölt helyen legalább két méter távolságot kell egymástól tartaniuk egymástól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában