Járványügy Somogyban

2020.05.13. 10:58

A rászorulókat sem hagyják magukra a járvány idején

Nagyot változott az átmeneti otthonban élő családok, a hajléktalanok, az idősek és a szenvedélybetegek ellátása a járványhelyzetben az Ökumenikus Segélyszervezet intézményeiben. A Segélyszervezet ugyanis ilyenkor sem engedi el a rászorulók kezét, munkatársai számára pedig a személyes kapcsolat hiánya a legnagyobb kihívás ezekben az időkben.

Koszorus Rita

Rácsok Balázs, az Ökumenikus Segélyszervezet szociális igazgatója a közelmúltban bejárta intézményhálózatuk minden központját. A szakember elmondta, hogy sok esetben ki tudják váltani az online platformok a személyes találkozást, de vannak helyzetek, amelyek mindenképpen személyes találkozást igényelnek. A krízisidőszakban megnövekedett kapacitásigény miatt sok szociális munkásnak egyéni áldozatot is kell hoznia. Van olyan intézményvezető, aki csak úgy tudja ellátni a munkáját, hogy gyermekére a nagyszülők vigyáznak, ő pedig csak a kerítésen keresztül tud a nap végén találkozni rövid időre kislányával, amíg a krízis tart. Van olyan kolléga, aki konkrétan beköltözött az egyik intézménybe, hogy folyamatosan segíteni tudjon a karanténszerű körülmények között élő rászorulóknak.

Az Ökumenikus Segélyszervezet továbbra is segítséget nyújt azokon a helyszíneken, ahol a közösségi programokat – tanoda, Biztos Kezdet Gyerekház, közösségi terek – eredeti formájukban fel kellett függeszteni.

Így tehát Kaposváron is működnek a szolgáltatások, ahol érintkezésmentes adomány­átadással, a diákok házi feladatainak kinyomtatásával, a kisebbek foglalkoztatásával segítenek a nehéz sorsú családokon a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában