Járványügy Somogyban

2020.05.15. 17:02

Nyitnak az óvodák, a játszóterek és az edzőtermek Kaposváron

A koronavírus járvány ellaposodásának köszönhetően további enyhítések lesznek Kaposváron – mondta el Szita Károly, Kaposvár polgármestere közösségi oldalán.

Barkóczy László

Szita Károly, Kaposvár polgármestere élő videós bejelntkezésében mondta el közösségi oldalán, hogy a vírusgörbe az enyhítések ellenére is lapos maradt, így további enyhítéseknek örülhetnek a kaposváriak.

Az óvodák eddig ügyeleti rendben működtek. Hétfőtől minden kaposvári óvoda ügyeleti óvoda lesz. Két fő szabálynak kell teljesülnie: egy csoportban nem lehet öt gyermeknél több, és ahhoz hogy a gyermek óvodába járhasson a szülőktől munkáltatói igazolás szükséges. Így összesen 410 gyermek kaphat óvodai ellátást a jövőben.

A bölcsődéknél az ügyeleti rendszert tartják fenn, igény eseték bővítik a kinyitó intézményeket. A több mint száz kaposvári játszóteret megnyitják szombaton tíz órától és minden eszközt, felszerelést naponta reggelente fertőtlenítenek. Hétfőtől pedig a konditermek már tarthatnak csoportos órákat, de csak úgy, hogy két méter távolságtól kell lennie a mozogni vágyóknak. A zuhanyzókat és a szaunákat viszont nem lehet használni.

A Desedán a hétvégén megnyitják a kerékpárkölcsönzőt, május 21-étől pedig nyolc fővel indulhat a tavon a kishajó. A sportolók használhatják az 50 méteres szabadtéri medencét. Hétfőtől megnyitják az ügyfelek előtt a Holding ügyfélszolgálatát is, de csak tízen lehetnek bent egy időben.

 

Szita Károly köszönetet mondott azoknak, akik több mint tízmillió forint adománnyal segítették a várost a védekezésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában