Járványügy Somogyban

2020.05.10. 11:45

Rekál: senki helyében nem kezdeném el, pláne most a koronavírusos időszak alatt nem

Bölcs Richárdot „Rekál” néven ismerheti a közösségi médián otthonosan mozgó társadalom. A kaposvári tartalomgyártó már évek óta tölti fel videóit a különböző platformokra, ezzel elnyerve százezrek figyelmét.

Sonline

A koronavírusos időszak alatt is ugyanúgy telnek napjai Bölcs Richárdnak, aki élő adásaival most még több otthon maradt embernek nyújt kikapcsolódási lehetőséget.

Évek óta gyártasz tartalmat a különböző online és közösségi felületekre. Hogyan kezdtél bele?

Amikor elkezdtem nem nagyon volt még trendi ez a „YouTube-os téma”. Láttam egy-két játék tartalmat az oldalon, és úgy voltam vele, hogy igazából akkor elég volt az erőforrás amim volt, és hobbiból elkezdtem felvenni videókat, aztán egy pár hónap múlva annyira beindult, hogy ennek hatására úgy voltam vele, hogy akkor folytatom.

Volt valamilyen előre eltervezett út, amin haladtál, vagy mindig azzal foglalkoztál, ami éppen érdekelt?

Az elején még változott a YouTube-ra feltöltött tartalmam. Mindenféle dolgot csináltam, aztán világéletemben érdekelt a sport, meg fociztam is, és abból nőtte ki magát ez a FIFA játékok iránti szenvedély. Láttam, hogy ezt a témát sokan kedvelték, és ehhez jobban értek, mint a többi tartalomhoz, formához amit csináltam, ezért ebbe a játékba öltem jóval több időt. Mivel eziránt folyamatosan nőtt az érdeklődés és egyfajta kultuszt is kiépítettem magam köré ezen a vonalon, így a FIFA maradt a fő profilom, de nem bánom, mert a mai napig szeretem a futballt.

Hogyan osztod be az idődet?

Minden hétköznap 16:00-20:00 között streamelek élőben, Facebookon. A hétvége változó, és igazából a többi időmet ugyanúgy munkával töltöm, csak e-mailekre válaszolok, ügyeket intézek. vagy a videóvágással foglalkozok, mert elég sok oldalon igyekszek jelen lenni. Az egész napomat ez teszi ki. Engem a koronavírus nem korlátoz, előtte is itthonról dolgoztam, a vírusból semmit sem érzek.

Vannak konkrét céljaid, amiket el szeretnél érni még idén?

Célok mindig vannak, de így számszerűleg, mint „követő cél” nekem nincsen. Százezer feliratkozó óta nem igazán érdekelnek a számok. Nyilván van egy ilyen alap elvárásom magam felé, hogy azért minimum hányan nézzék meg a feltöltött tartalmakat, az nyilván jól esik. Igazából a studiót szeretném fejleszteni, magát ezt a munkaállomást, hogy tényleg Magyarországon egy olyan szintre lépjek amit nagyon kevés streamer üt meg, és ez már kilencvenöt százalékban megvan úgy, hogy még az év felénél sem tartunk, úgyhogy ez be fog következni.

A kijárási tilalom esetleg új hullámot indíthatott el? Meglátszik a statisztikáidon, hogy több időt töltünk az interneten?

A számokon látszik, főleg az élő adásokon, nyilván nem a megvágott tartalmakon, mert azt bárki bármikor megnézheti. A streameken azért több százzal is többen vannak, de biztos vagyok benne, hogy ha visszatér minden a régi kerékvágásba, akkor ez vissza fog esni arra, ahol eddig voltam. Mivel mindenki otthon van, ezért nagyon sok olyan embert is be tudok vonzani, akik eddig nem is tudták, hogy ki vagyok, ők is potenciális nézők lehetnek a jövőben.

Mit tanácsolnál azoknak, akik esetleg most vágtak bele a videózásba?

Nem akarok lelombozó lenni: semmit. Ne kezdjék el. Nem azért, mert nem akarok konkurenciát, én óvni akarom az emberek pénztárcáját, élő adásban is rengetegszer elmondtam, hogy ott vannak már a különböző tévés szereplők, olyan emberek, akik eddig nem is ezzel foglalkoztak, de ez a platform nem így működik, hogy csak úgy belecsapsz. Rengeteg beruházás kell, és minőségibbnél minőségibb streamerek vannak már a piacon, és a megszokott csatornákról nem tudod kiragadni azokat a nézőket akik eddig benne voltak. Én senki helyében nem kezdeném el, pláne most a koronavírusos időszak alatt nem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában