Szakképzés

2020.05.17. 19:00

Újabb ifjú szakemberek kerülnek ki az iskolapadból

Az érettségi vizsgákkal párhuzamosan a szakmai megmérettetések is elkezdődtek a Kaposvári Szakképzési Centrum (KSZC) intézményeiben.

Marosi Gábor

Elsőként a villany- és autószerelők, a gépgyártástechnológiai és elektronikai technikusok, a karosszérialakatosok, a sportedzők és a szakácsok adtak számot tudásukról. Június közepéig több mint kilencszáz tanuló szerez szakképesítést, a legtöbben a fém- és gépiparban, amelyet a vendéglátóipar, a kereskedelem és az építőipar követ. A gyakorlati vizsgák időpontjait mindenhol az iskolák határozzák meg.

A koronavírus-járvány miatt néhány területen elhalasztották a vizsgákat, ez a tehergépkocsi- és autóbusz-vezető, valamint a mellék-szakképesítést tanulókat érinti. A diákok többsége május huszonötödike és huszonkilencedike között az írásbeli vizsgákkal zárja az időszakot, a szóbeli számadások pedig elmaradnak. A sikeres vizsgát tevők azonnal elhelyezkedhetnek, de lehetőségük van ingyenesen, második szakma megszerzésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában