Járványügy Somogyban

2020.05.22. 08:00

Virtuálisan mérték össze tudásukat az egyetemisták

Különleges formában, online zajlott a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi (PTE) Karának a XXVI. Kari Tudományos Diákköri Konferenciája (TDK). A keddi versenyen, tizennégy szekcióban, százhatvanhárom hallgató mérte össze tudását.

Marosi Gábor;

Különleges formában, online zajlott a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi (PTE) Karának a XXVI. Kari Tudományos Diákköri Konferenciája (TDK). A keddi versenyen, 14 szekcióban, 163 hallgató mérte össze tudását.

A felsőoktatási intézmény dolgozóinak csak néhány hetük volt arra, hogy a megyeszékhelyre szervezett, két napos tudományos konferenciát átalakítsák egynapos online versennyé. Stromá­jer-Rácz Tí­mea, a PTE Egészségtudományi Kar Kaposvári Képzési Központjának igazgatója a megnyitón elmondta: az egyetem munkatársai hat kaposvári középiskolást is mentorálnak, akik közül ketten is részt vettek a megmérettetésen.

Oláh András, a PTE Egészségtudományi Karának dékánja kiemelte: a járványhelyzet miatt hirtelen kellett komoly döntéseket hozniuk azért, hogy megőrizzék a működőképességüket és továbbra is magas szinten oktathassák a hallgatókat. Az elmúlt hónapokban 35 szakon, 1200 tantárgyból szerveztek angol és magyar nyelvű online képzéseket. Ebben az időszakban mintegy 170 ezer prezentációt, 20 ezer gyakorló kérdést és 200 oktató videót készítettek a hallgatóknak.

Gulyás Tibor, innovációért felelős helyettes államtitkár kiemelte: a kormány számos ösztöndíjnak az összegét megemelte, átalakította a doktori képzést, mobilitási pályázatokat tett elérhetővé. Hozzátette: jelenleg azon dolgoznak, hogy újabb támogatási lehetőségeket hozzanak létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában