Járványügy Somogyban

2020.06.22. 11:45

Enyhíti Varga László püspök a járványügyi rendelkezéseket

A kormány a közelmúltban a járványügyi intézkedések enyhítéséről döntött. Az egyház is követi a rendelkezések enyhítését.

Sonline

Budapest, 2020. május 18. Snell György esztergom-budapesti segédpüspök, a Szent István-bazilika plébánosa megáldja a Szent II. János Pál pápa életnagyságú szobrát a fõtemplom papi bejárójánál 2020. május 18-án. A néhai pápa születésének századik évfordulója alkalmából felállított szobor Kotormán László és Kotormán Norbert szobrászmûvészek alkotása, a segédpüspök ajándéka. MTI/Bruzák Noémi

Fotó: Bruzák Noémi

Ezek értelmében az egyházmegye területén is enyhíti Varga László püspök atya a rendelkezéseket. Vagyis a másfél méteres távolság tartása és a maszk használata nem kötelező a templomokban és a liturgiákon.

A kézbe áldozás fenntartása és a szenteltvíztartók üresen tartása továbbra is előírás marad.

A hatóságokkal továbbra is készségesen működjünk együtt mindenben, és tartsuk be az általuk adott általános irányelveket..

Június 21-én vasárnap minden templomban lesz liturgia, a rendelkezés értelmében sem szájmaszk, sem 1.5 m távolságtartás nem szükséges. Holnap, már hosszú hónapok óta lesznek keresztelések a plébániatemplomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában