fotók

2020.08.31. 11:20

Száguldó konyhák állomásoztak Kaposváron

Különleges angus burger, nemburger és churros is színesíti a kaposvári Food Truck Show-t. Nyolc ételes autóból álló konvoj érkezett a napokban a megyeszékhelyre, amely az országos rendezvény huszonötödik állomása.

Koszorus Rita

Felvonulással kezdődött a Food Truck Show Kaposváron. A különleges szendvicseket, az eredeti szmókerben készülő barbeque ételeket kínáló járgányok a Vásártéri úton táboroztak le, ahol már pénteken nagy érdeklődés övezte kínálatukat.

– Ahhoz képest, hogy nem volt könnyű a helyzetünk az idei nyáron, azért megkerestem a lehetőségeket – mondta a Piknik Utczabár buszát és konyháját is vezető Gál Attila, aki erre a hétvégére is a közkedvelt chilli-mangós burgerrel készült, valamint a retró angus marhából készült szendviccsel, és persze vegetáriánus fogás is van a kínálatban. Attila tapasztalatai szerint enélkül már nem lehet elindulni egy ilyen hétvégére.

A száguldó konyhák sorában a Balatonnál jól ismert Che Che Nemburger szendvicseit is megkóstolhattuk volna, ha nem csábítottak volna el a Smokey Monkies bőrös húsai. Egy szmókerben készültek hagyományos, amerikai recept alapján a barbecue fogások. A food truck-ban szolgálatot teljesítők szerint idén valamivel szerényebb a forgalom a kiszolgáló ablak előtt, mintha a vásárlók kicsit óvatosabbak lennének. Tavasszal nagyon visszafogottak voltak az emberek, majd nyárra kissé felszabadultabbak lettek.

Ezzel szemben a Borkas fröccsöket és szörpöket kínáló munkatársa szerint a street food rendezvényekre kilátogatók mit sem törődnek az óvintézkedésekkel. – Talán a másfél méteres távolságot betartják – mondta Csákó Dorka. – Mi vendéglátósok nem vagyunk könnyű helyzetben, ráadásul a street fooddal foglalkozó kollégák szezonálisan működnek. Tehát, amit nyáron megkeresünk, abból élünk télen. Az idei nyár pedig nem olyan, mint amilyeneket megszokhattunk.

Országjáró karaván ínyencségekkel

A street food forradalom évek alatt eljutott odáig, hogy nem csak a hamburgerre gondolunk, ha meghalljuk a magyarra nehezen fordítható kifejezést, ami nagyjából annyit tesz, hogy utcán elfogyasztható gyors­étel. Ennek ékes példája a Kaposváron állomásozó Street Food Show is, hiszen különleges spanyol desszertet, vagyis churros-t is kóstolhatnak az ínyencek, de újragondolt burgonyacsipszek és egészséges alapanyagokból készült szendvicsek is színesítik a kínálatot. Eltérő hagyománya van Európában és a tengerentúlon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában