biztonságos menza

2020.11.14. 09:00

Fő a biztonság az üzemi étkezdékben

Bár az éttermek bezártak, az üzemi étkezdék továbbra is működnek. Van, ahol tovább fokozzák az amúgy is szigorú biztonsági előírásokat.

H. M.

Bár az éttermek bezártak, az üzemi étkezdék továbbra is működnek. Van, ahol tovább fokozzák az amúgy is szigorú biztonsági előírásokat.

Pánger Tímea, a Somogyjádi Sportcsarnok Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: a legújabb korlátozások bevezetése után is folyamatosan működnek, a szigorú szabályokat következetesen betartják. Az ebédlőbe kizárólag fertőtlenítőszeres-szappanos kézmosás után léphetnek be az étkezők, kötelező a maszkviselés, amit csak étkezés ideje alatt szabad levenni.

– Szerencsések vagyunk, mivel meglehetősen nagy az ebédlőnk – folytatta Pánger Tímea. – Az éthordós vendégek már 11 óra körül elviszik az ételt. A kijárási tilalom nem jelent gondot, a műszak hajnali hatkor kezdődik, s zömében helybeliek dolgoznak nálunk.

Prohászka Balázs, a kaposvári Kométa ügyvezető igazgatóhelyettese azt mondta, több mint egy éve hozták létre a saját konyhát. Azt akarták, hogy a dolgozók minden nap nagy adag, meleg ételhez jussanak. Több mint 500-an veszik igénybe a szolgáltatást, ez a járvány idején sem csökkent.

Kovács Zoltán, Berzence polgármestere elmondta – náluk jelenleg csaknem 320 adag ételt főznek, nyolcan gondoskodnak az ellátásról. Nagy mennyiségben vásároltak fertőtlenítőszert, szájmaszkot, gumikesztyűt és egyszer használható éthordót is.

Csajághy Gábor, a kaposvári cukormanufaktúra kereskedelmi és értékesítési igazgatója közölte – a dolgozók általában otthonról hoznak ételt vagy rendelnek. Tekintettel a helyzetre, az utóbbi lehetőséget biztonsági okok miatt várhatóan hétfőtől bizonytalan időre beszüntetik.

– Várható volt, hogy további szigorításokról hoznak döntést – mondta Jó László, a vendéglátósokat és kereskedőket tömörítő Kisosz somogyi szervezetének elnöke. Hozzátette, Somogyban közel 260 tagjuk van, csaknem ötven százalékuk éttermet, vendéglőt, büfét, cukrászdát üzemeltet. Így az újabb korlátozás sokakat érint.

Jó László szerint a közétkeztetés fenntartása logikus lépés, megyénkben több százan vehetik igénybe a szolgáltatást. Azoknál a cégeknél, ahol nincs saját főzőkonyha, úgy hozatják a friss ételt, s melegítőkonyhából tálalják az ebédet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában