Járványügy Somogyban

2020.11.19. 09:17

Pleximaszkokkal segítik a védekezést, Biró Norbert adta át az első csomagot

A somogyi települések koronavírusjárvány-elleni védekezését segíti a megyei önkormányzat; első körben 108 település 1523 plexi arcvédőt igényelt tőlük. A felszereléseket szerdán kezdték eljuttatni az önkormányzatokhoz.

Harsányi M.

– Pályázatot hirdettünk a maszkokra a 245 somogyi település számára – mondta Biró Norbert, a megyei közgyűlés elnöke. Hozzátette, előtte azt kérték az önkormányzatoktól, hogy jelezzék azon munkatársaik számát, akik közvetlenül az ügyfelekkel vannak kapcsolatban.

Védőeszközt a gyermek-, illetve háziorvosoknak, az asszisztenseknek, a védőnőknek és a hivatalban ügyfelekkel közvetlenül érintkező dolgozóknak, továbbá a falugondnoknak kérhettek a somogyi települések. Később előreláthatóan a szociális területen dolgozók is hozzájuthatnak a felszereléshez.

Elsőként Horváth Győző iharosi polgármester vette át a védőfelszerelésekkel teli csomagot a Vigasságok terén szerdán. Megköszönte, hogy a megyei önkormányzat segíti a települések vírus elleni küzdelmét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában