Járványügy Somogyban

2020.11.13. 19:14

Sem a védőfelszerelések, sem az álhírek nem hiányoznak

Közleményben kérte Inczeffy István, a Siófoki Kórház és Rendelőintézet főigazgatója Lengyel Róbert siófoki polgármestert és Potocskáné Kőrösi Anita jobbikos országgyűlési képviselőket, hogy a koronavírus miatti nehéz időkben ne akadályozzák a kórházi szakemberek munkáját hangulatkeltéssel és álhírek gyártásával.

Munkatársunktól

A főigazgató arra reagálva tette mindezt, hogy a városvezető csütörtökön közösségi oldalán tett bejegyzésében azt fejtegette, miért nincs a Siófoki Kórházban virológus vagy infektológus szakember.

Lengyel Róbert arról tájékoztatta a közvéleményt, milyen intézkedéseket hozott a vírushelyzet kezelésére. Megjegyezte, a maszkviselésre vonatkozó szabályokat egészségügyi és rendvédelmi szakemberekkel történő egyeztetés után kívánta meghozni. Ezért ültek össze csütörtökön reggel az érintettek, ahova a kórházigazgatótól kért egy virológus vagy infektológust is. A Siófoki Kórházban azonban nincs ilyen osztály.

Potocskáné Kőrösi Anita szintén a közösségi oldalon tett közzé egy bejegyzést, amelyben arról írt, hogy a napokban egy kórházi dolgozó kereste őt meg azzal, hogy a mentősök után a betegszállítók érintkeznek elsőként a fertőzöttekkel, de nincs elegendő védőfelszerelés ehhez Siófokon. A bejegyzésben azt is írta, hogy a főigazgató nem tesz semmit és igyekszik a valóságot a nyilvánosság elől eltitkolni.

Inczfeffy István mai közleményében azonban mindezt cáfolta, úgy fogalmazott: a szükséges védőfelszerelések minden egészségügyi dolgozó számára, minden szakterületen biztosítottak a Siófoki Kórházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában