kiszállítás

2020.12.21. 14:00

Házhoz jön a halászlé, étteremben készül a otthoni ünnepi menü

Komplett karácsonyi menüsorral készülnek a kaposvári éttermek az ünnepekre, amelyet helyben adnak át, vagy kiszállítással juttatnak el vendégeiknek. A cukrászdák több tucatnyi klasszikus süteményt kínálnak.

Góz Lilla

Kipróbált menüsorokkal készülnek az ünnepekre a kaposvári éttermek, amelyeket a járványhelyzet miatt igény szerint ki is szállítanak.

– Halászlé, vadraguleves, pulyka cordon bleu, sült kacsacomb, libalakoma, fokhagymás harcsa steak, töltött káposzta – csak néhány étel a bőséges karácsonyi kínálat közül, amelyeket felleltünk. Limbek Csaba, a kaposvári Trattoria és a Dorottya étterem üzemeltetője elmondta: mindkét éttermükből lehet az ünnepekre rendelni, az ételeket december 23-án délután és december 24-én délelőtt szállítják ki.

– Telefonon többen adtak már le rendelést, így megkönnyítik a háziasszonyok dolgát, hogy ne kelljen fél napot a konyhában állniuk és az ünnepi menüsort elkészíteniük – jegyezte meg Limbek Csaba. Szilveszterre malacsülttel, kocsonyával és lencsegulyással is készülnek, az ételek december 31-én vehetők át vagy aznap kiszállítják. Halászlével, töltött káposztával, sültes hideg- és melegtálakkal készülnek az ünnepekre a Turul étteremben, amelyek december 24-én vehetők át. – Több előrendelést vettünk fel karácsonyra, főleg a törzsvendégektől, de forgalmunk árnyéka a tavalyinak – mondta el Nagy Gyula, tulajdonos.

Hatalmas a sürgés-forgás a Slendy Pékség cukrászüzemében. Tucatnyi klasszikus ünnepi sütemény, bejgli, zserbó és linzer készül a napokban. – Az idén a legnépszerűbbek a vaníliás krémesek és a gesztenyés marónik – mondta el Ojtó Szilárd üzletkötő. Azt tapasztalják, hogy nagyobb az igény az elvitelre, olyan dobozokat vásároltak, amelyekben biztonságosan el tudják a vásárlók szállítani a süteményeket. – Nem emeltünk árat, a karácsonyi finomságokat a tavalyi áron értékesítjük, csupán a bejgli drágult 10–15 százalékkal az alapanyagár növekedése miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában