Járványügy Somogyban

2021.01.28. 11:00

A Zselic Idősek Otthonában minden lakó kérte a vakcinát

Folytatódott a somogyi idősotthon lakóinak és dolgozóinak az oltása szerdán.

Góz Lilla

A zselickislaki Zselic Idősek Otthonába és a Barcsi Szociális Központ Idősek Otthonába érkezett meg a Pfizer vakcinaszállítmány. Világos Krisztián, a Zselic Idősek Otthona intézményvezetője elmondta: az összes, azaz mind a 95 lakójuk kérte az oltást, egy személy nem kaphatta meg az oltóanyagot betegsége miatt. A 66 dolgozójuk közül 56-an kérték a vakcinát, csak azok nem, akik várandósak vagy kisbabát terveznek. – Egyetlen lehetséges út kilábalni a járványból az az oltás, minden lakónk szeretné, ha véget érne a látogatási és kijárási tilalom – mondta el Világos Krisztián.

Az intézményvezető hozzátette: a Kaposi Mór Oktató Kórház oltó csapata precízen és korrekt módon, végtelen emberséggel végezte munkáját, amiért mindannyiuknak hálásak. Az oltás után jó pár óra elteltével sem jelentkezett senkinél semmilyen mellékhatás. A második vakcinát 21 nap múlva kapják meg. Korábban a segesdi és a balatonföldvári idősotthonok lakói kapták meg az oltást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában