kutyák nyomában

2021.01.04. 13:57

Nem volt kevesebb a megriadt eb

A járványügyi korlátozások miatt a mostani szilveszter éjszaka több szempontból is rendhagyó volt, ám az állatvédőkre nem vonatkozott a kijárási korlátozás, s akadt is munkájuk bőven egész Somogyban.

Baka József András

Forrás: Shutterstock

– Harmincegyedikén hat óra körül kezdtek megszaporodni a bejelentések, és folyamatosan érkeznek – mondta Boncz Edit, a kaposvári Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület elnöke. – Annyi változást tapasztaltunk, hogy mivel kevesebb volt a járókelő az utcákon, a bejelentések is később érkeztek az elkóborolt állatokról.

Pedig az állatvédőknek fontos, hogy minél előbb tudomást szerezzenek a riadt házi kedvencekről. Minél később sikerül ugyanis megtalálni az elkóborolt kutyákat, annál nagyobb az esély rá, hogy a péntekihez hasonló eset történik: elsején egy elkóborolt kutyát ütött el egy autó, az állat komoly fejsérülésekkel került Boncz Editékhez.

– Nem hiszem, hogy összességében kevesebb eb szökött el otthonról – mondta el Vörös Zsuzsa, a Siófoki Állatmenhely vezetője, akik szintén azt tapasztalták, hogy a bejelentések száma változatlan volt, csak később érkeztek.

Az állatvédők szerint hiába volt csendesebb a mostani szilveszter, azok a kutyák, akik nincsenek hozzászokva a robbantgatáshoz, ugyanúgy veszélynek voltak kitéve, mint a korábbi években.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában