Járványügy Somogyban

2021.02.26. 15:30

Karanténban csak a kilóit veszítette, de a jókedvét nem

Kozári Miklós, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület elnöke két és fél hónappal ezelőtt esett át a koronavírus-fertőzésen. A betegség tünetei december második hetében jelentkeztek nála, a házon belüli, családi karantént pedig vízkereszt napján oldották fel.

Marosi Gábor

Fotó: LANG ROBERT

– Nem volt kellemes, azt kell mondanom – kezdte Kozári Miklós. – Körülbelül hat- nyolc napon át voltam lázas. A hőmérsékletem nem volt túl magas – 38 és fél fok –, de mindig menetrend szerint lázasodtam be. Az éjszakákat szerencsére átaludtam, enni viszont csak nehezen tudtam, egy hétig kekszen és teán éltem. A család főzött nekem, de nem igazán volt étvágyam. Az ízlelésem egyébként félig elment, a szaglás azonban teljesen megmaradt. Kilenc kilót fogytam, ami nem annyira baj, hiszen a pocakomból is sikerült leadni – mondta a sporthorgász-egyesület elnöke.

Kozári Miklós jókedve a fertőzés ellenére is megmaradt. Elmondása szerint több százan keresték, valaki üzenetet írt neki, de sokan fel is hívták. A törődésnek, együttérzésnek is köszönhető, hogy gyorsabban gyógyult. – Mindenképpen beoltatom magam – folytatta. – Nemcsak én, hanem a családom is. A körzeti orvosom már jelezte, hogy hamarosan rám kerül a sor, és beadja a védőoltást. Azt azonban nagyon meggondolom, hogy melyik vakcinát adassam be, de ha tiszta és világos információm lesz az oltóanyagokról, akkor bármelyik szóba jöhet. Muszáj beoltatnom magamat, hiszen akkor újra élhetem a régi életemet, közösségi emberként pedig nagyon is fontosnak érzem ezt – tette hozzá Kozári Miklós.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában