Járványügy Somogyban

2021.05.13. 12:30

A záróvizsgához már be kell menni a bizottság elé

Véget ért a home office a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusán.

Góz Lilla

Az irodákban újra dolgoznak a munkatársak, de az oktatók továbbra is online tanítanak, az előadások és a konzultációk is a digitális térben zajlanak. A tanulmányi ügyek intézése is elektronikusan történik, személyesen csak a tanulmányi osztály osztályvezetője adhat engedélyt, és csak időpontra érkezhet a hallgató a campusra. Gyakorlati képzés esetében viszont az oktató kérvényezheti a hallgatói jelenlét igényét. A tervek szerint a záróvizsgák személyes részvétellel fognak zajlani.

A külső szakmai gyakorlatok folytatódnak a járványügyi szabályok betartása mellett, kötelező a szájmaszk használata a hallgatóknak. A campus kollégiumai továbbra is zárva tartanak, de a határon túli és külföldi diákok elhelyezése biztosított. Tanórai sportfoglalkozások továbbra sem tarthatók. A somogyi egyetem megkeresésünkre azt közölte: mindaddig, amíg a kormányzat kérte a munkáltatókat a home office biztosítására, addig természetesen a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) vezetősége is biztosította ezt a lehetőséget a dolgozók számára.

Mint ismert, a kormány május 10-i hatállyal módosította a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedéseket szabályozó kormányrendeleteket. Ezek szerint már nem szorgalmazza az otthoni munkavégzést, a jogszabályváltozással összhangban a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen is az általános munkarend lépett életbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában