Járványügy Somogyban

2021.05.20. 11:30

Eljött végre az ideje az óvatos nyitásnak

Hegedüs-Beleznai Csilla, a Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesületének koordinációs igazgatója a Pfizer-oltást kapta.

Harsányi Miklós

Szerinte aki felelősséget érez önmagáért és másokért, az regisztrál és kéri a koronavírus elleni vakcinát. Még mindig nem késő, aki eddig elmulasztotta a jelentkezést, az jól teszi, ha a lehető leghamarabb kéri az oltóanyagot. – Szervezetünkhöz három szociális és egy köznevelési intézmény tartozik, s már 97 százalékos az átoltottság – mondta Hegedüs-Beleznai Csilla. – Csaknem 160 dolgozó és ellátott van nálunk. Szociális területen dolgozom, kötelességemnek éreztem, hogy beoltassam magam.

A koordinációs igazgató nem kapta el a fertőzést. Azt mondta: kezdetektől fogva tudatosan védekezett a pandémia ellen. Intézményeikben eljárásrendet dolgoztak ki, amit az első hullám óta a mai napig szigorúan betartanak. A szabályzat egyebek mellett rögzíti, hogy ki, hol léphet az intézmények területére, mennyien tartózkodhatnak egy-egy helyiségben, s hogyan gondoskodnak a fokozott higiéniai előírások betartásáról. Hegedüs-Beleznai Csilla szerint szükség van az óvatos újranyitásra, ám állandóan figyelembe kell venni az aktuális járványügyi előírásokat. Amíg velünk van a vírus, addig így telnek a mindennapok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában