Járványügy Somogyban

2021.05.27. 15:15

Hetente tesztelik a Kapos Atlas dolgozóit

A járvány kirobbanása óta először tartottak vezetői értekezletet a Kapos Atlas Kft.-nél a napokban. A személyes tanácskozást azért szervezhették meg, mivel a cégvezetés valamennyi tagját beoltották már. A 323 dolgozót foglalkoztató ipari társaságnál májusban felmérést készítettek, s kiderült: a munkatársak 42 százalékának már van védettségi igazolványa.

Harsányi Miklós

Érd, 2021. január 3. Mintát készít elõ antigén koronavírus gyorsteszthez a Pest Megyei Kormányhivatal munkatársa a köznevelésben dolgozók tesztelésén az Érdi Járási Hivatalban 2021. január 3-án. MTI/Máthé Zoltán *** Local Caption *** Pesti Állatkert (1866–1873); Budapesti Állatkert (1873–1907); Székesfõvárosi Állatkert (1907–1912); Székesfõvárosi Állat- és Növénykert / Budapest Székesfõváros Állat- és Növénykertje (1912–1948); Budapest Fõváros Állat- és Növénykertje (1948–2001); Fõvárosi Állat- és Növénykert (2001-)

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

– A járvány miatt eddig alapvetően telefonon, illetve videókonferencián tartottuk a megbeszéléseket – mondta Horváth Árpád ügyvezető igazgató. – A személyes egyeztetés fontos előrelépés. Továbbra is minden munkatárstól fegyelmezett viselkedést várunk el, kötelező a szájmaszkviselés és távolságtartás. Hetente 50–60 munkatársat tesztelnek koronavírusra, a visszajelzések szerint a dolgozók nagyjából 25 százaléka már átesett a fertőzésen.

Horváth Árpád azt is elmondta: folyamatosan figyelemmel kísérik a kormányzati intézkedéseket, s ha elérkezettnek látják az időt, akkor enyhítik a cégen belüli korlátozásokat. Melyre leghamarabb pünkösdkor kerülhet sor. Az ügyvezető igazgató szerint most és később is szükség van arra, hogy az összes dolgozó eleget tegyen az elvárásoknak. Ha ugyanis egy részlegen belül többen kiesnek a munkából, akkor az veszélyeztetheti a termelést és komoly forgalomkieséshez vezethet.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában