népszerűség

2021.05.28. 18:00

Megszépült a népszerű Zuhogó

A marcaliak jó része a szívén viseli a környezete, a kedvelt kirándulóhelyek, különösen a Zuhogó sorsát.

Kiss K.

Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke még áprilisban járt az elhanyagolt területen, s eldöntötte, hogy valamit tenni kell a kirándulóhely megőrzése érdekében. A helyreállítási munkákhoz Móring József Attila országgyűlési képviselő, valamint a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület szinte azonnal csatlakozott, a Sefag Zrt. pedig faanyagot biztosított. Huszti Gábor megszervezte a munkát és az anyagok kiszállítását.

A segítők először bozótvágókkal és ágvágókkal tisztították meg az elburjánzott növényzetet és az odavezető utat. Ezután nemcsak újakat helyeztek el szakszerűen, hanem a régi két asztalt és a hozzájuk tartozó padokat is felújították. Ugyanígy az eredeti tűzrakó körüli akácfából készített ülőkéket is megcsiszolták és gondosan lefestették. Megerősítették és lefestették az „Erdők fohásza” és a „Vizek fohásza” táblákat is. Ezenkívül három új asztal, a hozzá tartozó padokkal együtt készült még, valamint kialakítottak még egy tűzrakóhelyet is.

Kép forrás: marcaliportal.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában