Járványügy Somogyban

2021.06.07. 10:19

A védőoltás után újra biztonságban dolgozhat

A háziorvos pénteken adta be a második AstraZeneca-vakcinát Juhász Pálnak, a Kapos Ternero Kft. ügyvezető igazgatójának. A szakember azt mondta: egy olyan járványt, ami eddig ismeretlen volt az emberiség előtt, csak oltással lehet visszaszorítani.

H. M.

– Hála istennek, nem kaptam el a koronavírust, de a családban volt fertőzött – mondta az ügyvezető. – Megszenvedte a betegséget, s bár meggyógyult, de az utóhatás még nem múlt el teljesen. Fáradékonyság, elesettség érzése és étvágytalanság, ezek még mindig problémát okoznak számára.

Juhász Pál szerint nagyszerű eredmény, hogy hazánkban ilyen magas az átoltottság. A fiatalokat is oltásra ösztönzi. Megjegyezte, a vakcina felvétele mindenkinek a saját, önálló döntése. S bár a hetesi ügyvezető igazgató már megkapta a koronavírus elleni védőoltást, mégsem adja fel az elmúlt egy évben alkalmazott megelőzést. A szokásosnál is gyakrabban mos kezet, s a nagyobb üzletekben továbbra is szájmaszkot visel. De a nyarat már nagyon várja, a korlátozó intézkedések enyhítése ugyanis alapvető változásokat hozott.

Juhász Pál Franciaországban élő fiával és Hollandiában lakó rokonaival szeretne találkozni, s ami pillanatnyilag biztos, hogy a Balatonon tölti a nyarat. – Remélhetően a vendéglátás is magára talál, ez üzleti szempontból nagyon fontos számunkra – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában