ápoló-ünnep

2021.06.16. 14:46

A jövő ápolóit köszöntötték Kaposváron

Huszonnyolc nappali tagozatos ápoló, csecsemő-és szociális gondozó tett esküt szerda délelőtt a Pécsi Tudományegyetem Szigeti-Gyula János Egészségügyi Szakgimnáziumban.

Góz Lilla

Veiger Katalin, az oktatási intézmény vezetője köszöntőjében elmondta: nagy öröm számukra, hogy jövő szeptembertől három technikumi, két egészségügyi és egy a szociális osztályt indíthatnak.

Az intézményvezető a diákoknak kitartást kívánt szakmájukban és olyan felemelő pillanatok átélését, amelyek szakmai életpályájukat alakítja. Bálint Eleonóra általános ápolóként végzett, édesanyja is egészségügyi szektorban dolgozik. – A WorldSkills Hungary versenyen szép eredménnyel szerepeltem és most készülök, az európai, majd a világversenyre, utána pedig szeretnék a szakmámban elhelyezkedni – sorolta a végzős diák.

Szita Károly polgármester emléklappal köszönte meg a diákok munkáját. Köszöntőjében elismerését fejezte ki a tanulóknak, hogy az online oktatásban is helytálltak és sikeres vizsgákat tettek. Bízik abban, hogy minél többen Kaposvár közösségét gyarapítsák tudásukkal és ehhez próbál minden lehetőséget biztosítani a város. – Egy mosoly, egy biztatás sokkal többet ér a pirulánál, amit odaraknak az ágyhoz, de emellett neveljenek is minket, hogy Kaposvár 2030 a legegészségesebb város lehessen – zárta gondolatait a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában