nyári forgalom

2021.07.09. 08:20

Somogyban csendes a határ, míg Zalában áll a bál

A nyári főszezonban megindult a Horvátországban nyaralók áradata a határ felé.

K. G.

Akár három órán át is várakozniuk kell a Horvátországba utazóknak a letenyei autópálya-határátkelőhelyen, míg a közúti határátkelőnél kétórás a várakozás a kilépő személyforgalomban, közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. A torlódás a horvát hatóságok július 1-jén bevezetett ellenőrzési szigorítása miatt alakult ki.

A rendőrség azt javasolja, hogy az utazók indulás előtt tájékozódjanak a célországban érvényben levő utazási feltételekről, a szállás regisztrációs igazolásáról, a Covid–19-cel összefüggő beutazási szabályokról, valamint az úti okmányaik érvényességéről.

A fősodorból kimaradt megyénk, mert a somogyi határszakasz nem vált túlterheltté, tudtuk meg a határőrizetet ellátóktól. Érdeklődésünkre a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságtól azt a választ kaptuk, hogy Somogyban nincs fennakadás sem a barcsi, sem a berzencei határállomásokon, mindkét helyen dinamikus ütemben haladnak át a határon az átkelni szándékozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában