enyhe ősz

2021.11.05. 17:30

Csak minden negyedik autós rakatta fel a téli gumikat

Az enyhe ősz miatt csak kevesen szánták rá magukat eddig a téli gumiabroncsok felszerelésére. A napokban kezdett élénkülni a gumiszervizek forgalma.

Góz Lilla

Kaposmérőből érkezett Jutába Hunyadi Gábor, hogy lecseréltesse a nyári gumijait. – Mindig november elején jövök, és szerencsére idén nem kell új téli abroncsokat vennem – mondta, hozzátéve: sokat jár autóval, fontos a tartós fagyok, havazás előtt lecserélni a gumikat. Egy másik vásárló nem úszta meg gumicserével, új abroncsot is kellett vásárolnia.

– Szépen megy fel a gumi ára évről évre – mondta. – A gumicserék 30 százalékán vagyunk túl, folyamatosan érkeznek ügyfelek – mondta Oros András, a jutai Oros Gumiszerviz tulajdonosa. Hozzátette: Ausztriában, Szlovéniában már kötelező a téli gumi használata, úgyhogy, akik rendszeresen járnak külföldre, azok már hetekkel korábban meglátogatták a gumisokat. – Ha valaki repedezett gumit hoz, aminek nincs megfelelő mintázata, akkor nem tesszük fel – tette hozzá a szerviz tulajdonosa. Kiemelte: a megnövekedett rezsi- és segédanyagköltségek miatt idén tíz százalékkal kerül többe náluk a gumicsere, valamint az európai abroncsok ára is megemelkedett 15 százalékkal. – A többség átlagosan 80-120 ezer forint értékben költ abroncsokra, azt tapasztaljuk, hogy egyre többen áldoznak új gumikra a biztonságuk érdekében – emelte ki Oros András.

Megjegyezte: az irodában dolgozóik szájmaszkban vannak, több ügyfelük is ebben érkezik, valamint tartják a biztonságos távolságot. A megyeszékhely környékén közel tizenkét gumiszerviz működik. Az előrejelzés szerint hideg és csapadékos időjárás várható, emiatt megnőhet a forgalmuk jövő héttől.

Fotó: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában