díjazták a minőséget

2021.11.27. 09:00

Szilvából készült a legjobb pálinka a Somogyi Bor- és Pálinkamustrán

Ötszázegy pálinka érkezett az V. Somogyi Bor- és Pálinkamustrára, amelyek között igazi különlegességeket is talált a zsűri.

Turbéki B.

163 arany, 127 ezüst, 117 bronz díjat osztottak ki. – Az elmúlt két év alatt nem a mennyisége, hanem a minősége változott jelentősen a pálinkáknak. Nagy a fejlődés, sokkal több díjat tudunk kiosztani, mint két éve – mondta Simonyi Gábor, a Somogyi Bor- és Pálinkamustra Egyesület elnöke.

 

Idén a verseny legjobb pálinkája Antal Ildikó „nemtudomszilvája” lett. Megválasztották Kaposvár pálinkáját, amelyet Szabó Krisztián sajmeggy­ből készített, és Somogy megye pálinkáját, amelyet Somogyi László cigánymeggyből főzött. A verseny legeredményesebb főzője megosztva Sass Tamás és Tóth Tamás lett, akik fejenként csaknem negyven párlatot hoztak el a mustrára. Galántai János sompálinkája igazi különlegességnek számított, a legjobb sompálinka díját nyerte el.

– Somogynak egyelőre nincs eredetvédett pálinkája. A ver­seny­igazgatóval, Gyenesei Istvánnal azon vagyunk, hogy a som legyen az, hiszen mi más is lehetne – mondta Simonyi Gábor. A legeredményesebb bérfőzető Máté Zoltán lett, a verseny legjobb kereskedelmi főzdéjének pedig a Fenegyerekek Zrt.-t választották. A versenyigazgató különdíját Madarász Zoltán porrogi polgármester kapta. A pálinkamustrára megyehatáron túlról és országhatáron kívülről is érkezett kóstoló.

92 féle bor között 21 arany, 13 ezüst, és 29 bronz minősítést osztottak ki. A legeredményesebb borász Ureczky Attila Zoltán lett, nagy aranyérmet pedig Péterfi Zoltán kaposfői, Fehér Ferdinánd cserénfai, Kovács Máté kaposvári borászok kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában