Különleges farsang

2022.02.20. 11:30

Autós farsanggal űzték a telet Balatonlellén

Az évszaknak megfelelő, ám az elmúlt napokhoz képest viszonylag hűvös idő sem rettentette el a legelszántabbakat, hogy részt vegyenek Balatonlellén a II. Autós Farsangi felvonuláson.

Barkóczy László

Fotó: Nemeth_Levente

– A tavalyi évben a koronavírus miatt nem lehetett rendezvényeket tartani – mondta el kérdésünkre az esemény keletkezési körülményeit Lengyeltótiné Lajos Beáta, az esemény főszervezője. – Így például az óvodákban, iskolákban is elmaradt a farsang, ami nagy szomorúságot okozott a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt. Ezért találtuk ki az adventi autós vásárt, majd az autós farsangot. Ezek már tavaly is olyan nagy sikert arattak, hogy mindenképpen a folytatás mellett döntöttünk. Mivel sokan kérték, így idén már fel is vonultak a farsangi díszbe öltözött autók, egészen a Kishegy tetejéig.

 

A felvonuláson a közel egy tucat autó a legkülönfélébb farsangi díszítésekben pompáztak. De nem csak az autókat öltöztették be gazdáik, hanem az utasok többségén is színes maskara volt.

– Már a felvonulást megelőzően, a legnagyobb közösségi oldalon lehetett szavazni a résztvevők jelmezeire – folytatta Lengyeltótiné Lajos Beáta. – De a helyszínen a felvonuló autókat is értékeltük, és a legkreatívabb díszítést egy Geleta csokitortával díjaztuk. A hideg és a néha nekieredő eső ugyan volt akiket elriasztott, mégis sikeresnek mondható rendhagyó télűző rendezvényünk, így mindenképpen a folytatásban gondolkodunk.

A díjat ebben az évben Györke Ilyés Hajnalka, démonira maszkírozott fehér Suzuki Wagon R+-a nyerte.

– Már tavaly is részt vettünk a családommal az autós farsangon, akkor döntöttük el, hogy idén egy komolyabb installációval készülünk – mesélt a siker okairól Györke Ilyés Hajnalka. – Otthon összeült a családi kupaktanács, és megbeszéltük, hogy idén Batmannek öltöztetjük a családi autónkat. Egy hónapig terveztük és készítettük el a szükséges dekorációt, melyet aztán a felvonulás előtt ragasztottunk fel az autóra. Sok munka volt vele, de megérte, hiszen megnyertük a csokitortát.

Az esemény szervezői nem állnak meg, már most a jövő évi felvonulást tervezik. Sikerült megállapodniuk a veterán autósokkal, és a Mini Club Hungary-val is a közös folytatásról, így jövőre az ideinél is színesebb felvonulásra számíthatunk.

Címkék#farsang

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában