Sebesség

2022.02.05. 14:00

Szupergyors netet hoz az új hálózat

K. R.

Közel egy esztendeje számoltunk be arról, hogy szupergyors internethálózat kiépítését kezdte meg Fonyódon a ZNET Telekom Zrt. Ennek érdekében a társaság nagy sebességű optikai kábelt fektetett le a városban. 

– Az elmúlt esztendő új kihívások elé állított mindenkit, s megtapasztalhattuk, hogy mennyire fontosak a megbízható szolgáltatók és szolgáltatások – mondta köszöntőjében Erdei Barnabás alpolgármester a szerződés aláírásán tavaly. A pandémiás helyzetben Fonyódon is sokan álltak át az otthoni munkavégzésre. Ez indokolta, hogy fejlesszen a cég a városban. A munkák várhatóan még az idén, év végén fejeződnek be. A fejlesztéssel 10 megabites sebességről 1000-re gyorsul az internet sebessége. 

Nem csak Fonyódon, de Bélatelep és Fonyódliget városrészekben is elérhető lesz a szupergyors internet. Az új hálózat mellett kábeltelevízió és telefon szolgáltatást is igénybe vehetnek a fonyódiak. Eddig több mint 600-an éltek az előregisztráció lehetőségével és már 1300 háztartásban beköthető állapotban van az internet. 

Megtudtuk, ahol nincsenek légkábelek, mert az utca fekvése ezt nem teszi lehetővé, ott föld alatti alépítményt készítenek a cég szerelői. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában