Jótékonysági árverés

2022.06.17. 11:11

Öt bor áráért vettek milliós játékokat Kaposváron

Az új képességfejlesztő eszközökön és könyveken kívül játékokkal is meglepték a gyermekeket a gyakorló óvodában csütörtökön.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang R.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) első születésnapjára szervezett jótékonysági borárverésből származó bevételt, összesen 1 millió 620 ezer forintot fordították a felszerelés megvásárlására. A rendezvényen Gyuricza Csaba, a MATE rektora segített az ajándékok szétosztásában. 
Földgömbök, tornapadok, különféle nagyítók, állat- és növényvilágról szóló könyvek, illetve játék konyhabútor: többek közt ezt kapta az óvoda az árverés jóvoltából. 
– Tekeredik a kígyó, rétes akar lenni... – énekelték az ovisok, akik külön erre az alkalomra begyakorolt műsorral kedveskedtek a megnyitón a vendégeiknek. 

Forrás: Lang R.


A MATE jótékonysági bor­árverésén mindössze öt palackra licitáltak a résztvevők, a szervezők több mint 1,6 millió forint bevételt gyűjtöttek össze a nagylelkű felajánlásoknak köszönhetően. 
Nagyné Zsilovics Tímea, az óvoda vezetője azt mondta, hogy a vártnál jóval nagyobb összegnek köszönhetően nagyon sok kívánságuk teljesült, s jelentősen bővíthették a felszerelést. Hozzátette: hosszú távon is fontos a fejlesztés, amely a Zöld Óvoda Program magas színvonalú megvalósítását segíti elő. Intézményükben 12 óvónő hat csoportban összesen 109 kisgyermekkel foglalkozik. 

Forrás: Lang R.


– Itt rengeteg játékot láthattok – mondta az óvodásoknak Gyuricza Csaba rektor, aki segített az ajándékok átadásában. Hangsúlyozta: ezek a játékok és eszközök egyaránt a gyermekek fejlődését szolgálják. S akárcsak a könyvek, amelyek a növény- és állatvilágról, s a közvetlen környezetünkről szólnak. A gyerekek új ismereteiket az óvodai kertészkedés során éppúgy alkalmazhatják, mint később – tette hozzá Gyuricza Csaba.
 

Fotó: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában