Somogy

2022.07.02. 10:00

A vizsga időpontjáig gurulhat az autó lejárt forgalmival is

Még két napig, június 30-ig érvényesek azok a forgalmi engedélyek, melyek érvényessége a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet ideje alatt lejárt.

Sonline

Fotó: Shutterstock

A közelgő határidő miatt rendkívüli mértékben megnövekedett az időszakos műszaki vizsgálat iránti igény a somogyi autósok körében. A kormányhivatal tájékoztatása szerint így előfordulhat, hogy a törvényben megszabott határidő előtt már nem tudják a tulajdonosok a járművet levizsgáztatni. Az eredeti szabályozás szerint július 1-től a lejárt forgalmi engedéllyel rendelkező autók már nem vehetnek részt a közúti forgalomban, de egy nemrégiben napvilágot látott könnyítésnek köszönhetően azok is használhatják járművüket, akik június végéig ugyan igényeltek vizsgaidőpontot, de már csak júliusi dátumra kaptak. A vizsganapról szóló értesítés ebben az esetben a közölt vizsgaidőpontig meghosszabbítja a forgalmi engedély érvényességét. Azoknak a vizsganapról szóló értesítése, akik június 30-a után kérnek vizsgaidőpontot, csak a vizsgahelyre történő közlekedéshez egy alkalomra szóló forgalmi engedélyt helyettesít. Aki tehát júniusban bejelentkezik az időszakos műszaki vizsgálatra, az annak idejéig – a vizsgaigazolás birtokában – szabadon közlekedhet. Ha viszont ezt elmulasztja, úgy kizárólag a vizsga napján, a vizsgálóállomásig használhatja gépjárművét! 
 

Címkék#Somogy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában