Ünnepi pillanat

2022.08.26. 17:00

Bölcsődét és focipályát adtak át a falunapon

Györke József

Egy tizenkét gyermek befogadására alkalmas bölcsődét avattak fel az ötvöskónyi falunapon a hétvégén, az ünnepséget egy helytörténeti kiállítás nyitotta meg. Szabad Józsefné polgármester elmondta, míg a bográcsokban főtt a sokféle ételkülönlegesség, közben a felújított focipályát is felavatták, a gálamérkőzésre a somogyszobi csapatot hívták el. A vendégek hatalmas fölénnyel nyertek. 

Délben nyitotta meg kapuit a helytörténeti eszközkiállítás, melynek létrehozását még hat évvel ezelőtt Papp József kezdeményezte. Most örömmel mutatta be a már szinte feledésbe merült egykori ruhákat, eszközöket. 

A Pöttömpark bölcsőde átadásán Szabad Józsefné elmondta, hogy százötvenmillió forintot nyertek a pályázaton az épület kialakítására, ezt kellett még hárommillióval pótolnia az önkormányzatnak a fejlesztés során. A bölcsődében 12 kisgyermeket tudnak fogadni és ellátásukról gondoskodni. Három szakképzett kisgyermekgondozó és egy dajka látja el a feladatokat. Biró Norbert köszöntőjében a megyei közgyűlés elnöke is elismerően szólt a település fejlődéséről. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában