Emberség

2022.08.26. 16:39

Felébredt a kómából és elbukta a pert

A kétgyermekes édesanya, Varga Katalin szervezetét 2014-ben egy jóindulatú agydaganatot eltávolító műtét után baktérium támadta meg, emiatt került éberkómába.

K.G.

Édesanyja, Kistaj Éva azóta éjt nappallá téve ápolja egy barcsi panellakásban. Polgári perben 100 millió forintos kártérítést követelt a kórháztól, de a keresetüket a Kaposvári Törvényszék a napokban első fokon elutasította, mert nem találták bizonyítottnak, hogy orvosi műhiba okozta a nő betegségét, aki az elmúlt éveket öntudatlanul, magzatpózban fekve töltötte. Ráadásul még a kétmilliós perköltséget is az anyának kellene kifizetnie. Erre azonban képtelenek lennének. 

– Fellebbeztünk, megyünk tovább, hiszen úgy érzem, hogy minden bizonyíték a kezünkben van – mondta Kistaj Éva. – Szomorú, hogy az első fokú bíróság ezt nem volt hajlandó elfogadni. A lányom állapota javult, de nem fog sétálni, ahogy a kórház ügyvédje gondolja. Kati érti, amit mondok, de teljesen magatehetetlen. Tíz centire tudja megemelni a lábát az ágyban, mert az izmai leépültek az állandó fekvéstől. A tárgyalás előtti napon tíz órán keresztül álltam az ágyánál, szívatni kellett a gégekanült, mert ha eltömődik, akkor meghal.

Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék sajtószóvivője szerint az eljárásban kirendelt szakértők által készített, többszörösen kiegészített igazságügyi szakértői vélemények nem támasztották alá a felperesek állítását. A család szerint a kórházi kezelések alatt került gennykeltő baktérium az agyvizébe, amit három mintavétel során is kimutattak. A szakértő azonban azt állította, hogy a baktérium nem az agyvízből, hanem szennyeződésként került bele a vett mintákba, mondta Litresits András, a család jogi képviselője. A bíróság nem idézte meg a szakértőt a tárgyalásra, így nem tudtak kérdéseket intézni hozzá. Az ügy tárgyalása a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik. Kistaj Éva lapunknak elmondta, hogy nem orvosellenes, hiszen sok orvos segített rajtuk, de szeretné kideríteni az igazságot, hogy mitől betegedett meg a lánya.   

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában