Olvasónk jelezte

2022.12.08. 15:30

Augusztus óta nem jött villanyszámla

Augusztusban kapott utoljára áramszámlát egy kaposvári család, és ez amiatt is aggodalommal tölti el őket, mert szeretnének részt venni a kaposvári LED-es izzócsereprogramban.

K. G.

Érdeklődtek a szolgáltatónál, de ott azt mondták nekik, hogy átállás miatt majd egyben kapnak számlát. Kaposvár Megyei Jogú Város sajtószolgálatán megtudtuk: nem baj, ha augusztusi az utolsó számla, mert az utolsó három megkapott havi elszámolás a feltétele a programban való részvételnek. Más kérdés, hogy hátránya vagy előnye származik-e abból az igénylőknek, hogy nagyobb vagy kisebb volt-e az augusztusi villanyszámlája, esetleg azért, mert akkor klímával hűtöttek. 
A kaposvári polgárok ingyen juthatnak energiatakarékos LED-égőkhöz otthonaikba. Van még pár nap, mert a jelentkezési határidő december 15. A csereprogramban ingyenes LED-izzók igényelhetők egy kaposvári háztartás lakossági villanyszámlája alapján. A programban történő részvétel feltétele, hogy az ingyenesen megkapott LED-ek a háztartásban minimum két évig használatban legyenek. Amennyiben valakinek problémát jelentene az online regisztráció, az önkormányzat a polgármesteri hivatalban, a Kapos Holding ügyfélszolgálatán, a Takáts Gyula Könyvtárban, illetve a Petőfi Emlékkönyvtárban regisztrációs pontokat nyitott. Egy átlagos háztartásban a világítás csaknem harmadát teszi ki a teljes villanyfelhasználásnak. A LED-es izzócsereprogram célja, hogy a kaposvári otthonokban környezetbarát és energiatakarékos módon világíthassanak, és ez segíthet úrrá lenni a mostani energiaválságon.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában