Lelki adoptálás

2023.01.04. 15:42

Veszélyben lévő magzatokért imádkoztak Kaposváron

Forrás: Magyar Kurír

Lelki adoptálók egyházmegyei találkozóját tartották a kaposvári Nagyboldogasszony-székesegyházban a közelmúltban, számolt be róla a Magyar Kurír. Szentmise keretében tettek fogadalmat azok, akik vállalták, hogy 9 hónapon át naponta imádkoznak egy veszélyben levő magzatért.
Voltak, akik már nem az első gyermekért kezdték el ezt a nemes imaszolgálatot, s olyanok is, akik most találkoztak először a lelki adoptálással.

A találkozón Varga Péter esperes, plébános köszöntötte a jelenlévőket, majd Udvardy Márton és Udvardyné Tóth Lilla, a Kaposvári Egyházmegye életvédő referensei beszéltek röviden a lelki adoptálás hátteréről és módjáról. Az est folyamán több tanúságtétel is elhangzott, a résztvevők hallhattak arról is, hogyan alakult új közösség a lelki adoptálás kapcsán. Ezután Udvardy Márton buzdító szavakat intézett a jelenlévőkhöz, kiemelve az idősek szerepét és jelentőségét a kisebb és nagyobb közösség életében. 

A találkozóra a Kaposvári Egyházmegye számos pontjáról érkeztek, Gölle, Fonó, Kisgyalán, Kaposvár, Kaposfüred, Csurgó, Somogydöröcske és Pincehely településekről. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában