Adomány

2023.02.17. 12:01

Kis huszárokat fegyvereznek fel Fonyódon a kolbásztöltők adományaiból

K. R.

A hagyományoknak megfelelően az idén is jótékony célra gyűjtöttek a sztárkolbásztöltéssel és jótékonysági licittel a fonyódi kolbászfesztiválon. Az elmúlt hét pezsgő kolbászforgataga után most derült ki, hogy a pénteki jótékonysági programmal több mint 693 ezer forintot gyűjtöttek össze. Ebben az évben az összeget a Fonyódi Kishuszár Bandérium hagyományőrző civil szervezet számára ajánlják fel a fesztivál szervezői, akik egyúttal megköszönték a részvételt, hiszen az idei az egyik legsikeresebb volt a fesztiválok történetében. 
A kis huszárok új felszereléseket kapnak majd a jótékonykodók által gyűjtött összegből, tudtuk meg Domina Barnabás huszárkapitánytól. 
– A táborunkra is költünk majd ebből az összegből, hiszen idén Erdélybe szeretnénk elvinni a gyerekeket. Köztük többen is vannak, akik még nem jártak ott, pedig azt gondolom, hogy egy kis huszár számára fontos, hogy ismerje Erdélyt – mondta Domina Barnabás. Jelenleg 56 gyermek őrzi huszárként a hagyományokat egyesületükben, 14 új óvodás is van soraikban. Számukra kardokat szereznek be, de az öltözékeik is igencsak költségesek. Egy nagyobb fiú viselete akár félmillió forintba is kerülhet, de egy óvodáskorú gyermek esetében is több százezres az összeg. Ezért aztán a Fonyódi Kishuszár Bandériumnál mindig jól jön az anyagi segítség. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában