Bjelovari nemzetközi vásár

2023.03.28. 13:00

Harmincadszor szomszédolt Somogy

A hétvégén rendezték meg a 30. Bjelovari Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítást és Vásárt, amelyre több ezren voltak kíváncsiak. Somogyból 2006 óta jár delegáció a vásárra, a háromnapos rendezvényen idén Buzsák, Szőlősgyörök, Kelevíz, Somogyvár, Igal és a balatonlellei hegyközség mutatkozott be.

Góz Lilla

Vargáné Balatincz Krisztina, Kelevíz polgármestere elmondta: sokadszor jártak Horvátországban. – Minden évben nagyon örülnek nekünk, ezúttal is a helyi közmunkások készítette kosarakat és szublimációs technikával készült ajándékokat vittünk a kiállításra – tette hozzá. 
Kara Lajos, Buzsák polgármestere arról beszélt: helyi népművészeti kincseiket, a tájházat, a vézás, a boszorkányos, a rátétes hímzéseket és a csisztapusztai fürdőt mutatták be. – Nagyon jó a kapcsolatunk Horvátországgal – tette hozzá a polgármester. – A vásárban találkoztunk Nagygordonya testvértelepülésünk képviselőivel is. 


A szombati vásáron Móring József Attila a Dél-Dunántúl fejlesztéséért felelős miniszteri biztos is részt vett. Csúcs Tibor, a Somogy vármegyei Magyar-Horvát Baráti Társaság elnöke elmondta: idén a Bjelo­vari Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár minden eddig rekordot megdöntött.

 –  Somogy minden évben képviselteti magát egy standdal, az a célunk, hogy erősítsük a határon átívelő kapcsolatot gazdasági, turisztikai és kulturális területen – emelte ki Csúcs Tibor. Megjegyezte: jelenleg a vármegyében harmincegy településnek van kapcsolata horvát faluval, várossal, s pénteken Jákó község Severin településsel köti meg szerződését. 

Fotó: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában